Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Vlada_07

22. 7. 2012 18:34
Podvodníci a podvodníčci,

jednoduchá cesta, jak neplatit daně, je  se sebrat a odjet pracovat či podnikat jinam. A máte po povinnosti k českému státu, elegantně a navýsost legálně ( akorát ty dnaě budete platit jinde) ... tak hrdinové, z nichž většina neumí ani kváknout cizím jazykem, do toho !! Ale ouha, tam jinde zase mají povětšinou lepší a poněkud drsnější kontrolory :-)

0 0
možnosti
R

rudaz

22. 7. 2012 21:09
Re: Podvodníci a podvodníčci,

Lepší řešení je vyměnit neschopné vedení státu při volbách, nejbližších volbách! Když někdo někam utíká, jde to tam zmrvit - to jsou slova pana Ludvíka Vaculíka (viz "Sekyra").

No a k těm jazykům stále platí:

„Snažší je, když se naučí všichni jeden jazyk, než-li každý všechny.“ » J.A.Komenský. Proč se např. neučí Esperanto všude? Anglo-saská mafie to nepotřebuje, víte?

Jinak ale buďme svorni a podporujme okolí ať jdou všichni volit a zamíchá se to tak, že jim z toho bude ouzko...R^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 7. 2012 11:15
Vážení, většina přispěvatelů se přiznává, že jsou zloději

Když už se (pod malichernou záminkou) ke své zlodějně přiznáváte, nedivte se alespoň ostatním zlodějům. Rozdíl mezi vámi a jimi je jen v příležitosti: vy holt můžete krást jen v malém.

   PS: Tím neomlouvám žádnou z těchto zlodějen - jen připomínám, kdo smí házet kamenem, resp. cosi o břevnu v oku.

0 0
možnosti

dva mraky

17. 7. 2012 12:08
Re: Vážení, většina přispěvatelů se přiznává, že jsou zloději

Ja bych s tim karo nebyl tak rychle hotovy. Vidim tam principialni rozdil. Pokud podvrhnu zakazku a cast vyplacenych penez si pak necham, tak beru neco co je cizi, beru si neco nebylo moje a co mi ostatni v dobre vire sverili. Ale dan je od slova dati. Davate sve prostredky kdyz ji zaplatite, praxi je prokzazano ze moralka platit dane je lepsi pokud lide vidi ze penize poslouzily spravne veci a maji pocit ze jeji vyse je stanovena spravedlive.

3 1
možnosti

dva mraky

16. 7. 2012 16:33
šedá ekonomika je normální reakce

Když nevěříte svému státu, nejste spokojeni s jeho službami tak se prostě zařídíte pro sebe, to je normální lidská reakce.  Ale tuto základní mentalitu nahoře nechápou neboť jsou odtržení od reality. Pak zodpovědní úředníci předvádí mistrovství světa v divení když se nevyberou daně.

3 1
možnosti
L

lokutus

16. 7. 2012 16:42
Re: šedá ekonomika je normální reakce

Dokonce bych řekl, že šedá ekonomika je jen ukazatelem kvality státu. Co pamatuji, tak nejlépe kvetla šedá za komunistů, kdy se kšeftovalo se vším, co tady nebylo a na západě bylo. Komunisti uzavřeli stát a perzekuovali lidi, lidé si vypomohli jinak. Dnes je to podobné. Čím větší buzerace ze strany státu, tím silnější šedá ekonomika bude.

3 1
možnosti
KCTP

Kazdy chvilku taha pilku

16. 7. 2012 15:25
Autore, hezký článek, který nastavuje

zrcadlo morálce tohoto národa. A musím napsat, že tedy nic moc. Alespoň podle příspěvků níže. Každý se vymlouvá, že on "okrádá" stát, aby, protože, kvůli... (vždycky se najde nějaká ta "správná" výmluva). Přesně podle této logiky se pravděpodobně řídí i naší politici. Možná si říkají, že politici v jiném státě kradou více, tak proč by oni nekradli...

1 1
možnosti
L

lokutus

16. 7. 2012 15:33
Re: Autore, hezký článek, který nastavuje

To máte tu morálku nastavenou špatně vy. Já se nevymlouvám, proč "okrádám stát", ale proč se "nenechám státem okrádat". To je velký rozdíl, tak na to pozor...

4 1
možnosti
L

lokutus

16. 7. 2012 15:09
Uf, bez účtu, samozřejmě

V současném právním a daňovém marasmu je doslova zločinem participovat na stávajícím systému. Čím méně daní se vybere, tím méně peněz bude na předražené státní zakázky, tím méně se napakují politici, úředníci a verbež, přisátá na státní cecek. Co si budeme povídat - automechanik mi auto opraví úplně stejně bez účtu, jako s účtem. A vzhledem k tomu, že si stát ukrojí z mých daní v současnosti více než 60 % a rozhází to za různé zbytečnosti, včetně dotací subjektům, u kterých by mě ani nenapadlo je jakkoliv podporovat, je pro mě přijatelnější ta varianta bez účtu.

4 1
možnosti
RS

Ringo.ringo

16. 7. 2012 14:50
Alibismus

k faktu, ze politici kradou a to ve velkem, je opravdu alibismus, ze "vy zase prodavate sluzby bez paragonu za levneji". Sluzby mimo ucet jsou spise formou obcanske neposlusnosti k tomu, co se deje nahore. Chudsim lidem, kteri se toci v praci cely den, nekdy nezbyde, nez jit bez paragonu, cimz nenasytnemu statnimu aparatu jen odmitne predat neco ze sve vlastni prace. Politik s platem kolem 70k a vice (ktere bere prave z onech paragonu) opravdu nema za potrebi si nekde prilepsovat, aby prezil. Chcete to s uctem nebo bez je spise nouze. Politikovy miliony do kapsy prave z tech penez, ktere se jim od lidi podari vybrat, to je prachsprosta zlodejina. A obvinovat lidi, ze kdyz si nechavaji platit mimo ucet, ze se v politice budou chovat stejne a budou si nejak z principu prilepsovat, to je taky moc pekny alibismus. Ja to vidim totiz opacne. Jestlize nahore nastavi normu, ze korupce jako ok, tak proc by obcane meli hrat hru na poctivost samou? Jen prijmou proste ty pravidla dane z hury.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 7. 2012 14:35
Heleďte

Jak vy odpovídáte na otázku, položenou v nadpise?

0 0
možnosti
TV

dup1

16. 7. 2012 14:39
Re: Heleďte

správná odpověď samozřejmě je "bez účtu", protože čím míň peněz politici dostanou k přerozdělení, tím míň mají šanci ukrást.

3 1
možnosti
JH

bednarik62

16. 7. 2012 12:30
Opravdu

jsem to už vícekrát osobně zažil,, je to česká realita a možná, že tito "poctivci" chodí manifestovat svou bídu a čestnost.

0 0
možnosti
JB

lukim

16. 7. 2012 12:25
Naši

"slušní podnikatelé" to buď okoukali od politiků nebo politici od nich?:-(Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 21,60
  • Průměrná čtenost 818x
Mezi lety 2014 až 2018 jsem působil jako starosta a místostarosta města Ostrova (Karlovarský kraj), předtím jsem byl rovněž člen rady tohoto města. Většinu své profesní dráhy jsem však strávil v soukromém sektoru jako podnikatel a jednatel obchodní společnosti. Mezi oblast mého zájmu patří především dějiny, podnikání a politika. Jsem ženatý a mám syna, který studuje doktorát na univerzitě v Plzni.

Seznam rubrik